ENGLISH

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Οι συμμετέχοντες μπορούσαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στο http://www.empower.com.cy/entry. Έπρεπε να υποβάλουν μια βιώσιμη και καινοτόμα επιχειρηματική πρόταση για ένα ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου (ηλεκτρονικό κατάστημα). Αυτό περιλάμβανε μια σύντομη περιγραφή της ιδέας, το βιογραφικό των συμμετεχόντων και μια σύντομη ανάλυση της πρότασης (η ανάγκη για παρουσία στο διαδίκτυο, τρόποι μάρκετινγκ και πωλήσεων, πρωτοτυπία της ιδέας, περιγραφή και προσδοκίες του μεγέθους της αγοράς, αναμενόμενη απόδοση και βαθμό ωριμότητας της ιδέας). Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορούσε να γίνει μεταξύ 9 Μαρτίου και 5 Απριλίου 2015.

 

Η Επιτροπή Αξιολόγησης μελέτησε τις συμμετοχές και επέλεξε τους έξι φιναλίστ. Τα κριτήρια για την επιλογή περιλάμβαναν την πρωτοτυπία της επιχειρηματικής πρότασης, την ακρίβεια της στρατηγικής ανάπτυξης και την προβλεπόμενη βιωσιμότητά της. Στη συνέχεια, οι έξι φιναλίστ κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην Επιτροπή Αξιολόγησης, στις 28 Απριλίου 2015. Με βάση τις παρουσιάσεις των φιναλίστ, η Επιτροπή Αξιολόγησης, την ίδια ημέρα, αποφάσισε και κατάταξε τις τρεις καλύτερες συμμετοχές, απονέμοντας τα βραβεία στους τρείς πρώτους συμμετέχοντες.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Πάρης Ηλία

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

KPMG Cyprus

Νεόφυτος Καραμάνος

Γενικός Διευθυντής

JCC Payment Systems Ltd

Ο Πάρης είναι κάτοχος First Class BA (Hons) στο Accounting & Finance από το Manchester Metropolitan University.  Αποφοίτησε καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο Πανεπιστήμιο του, αφού απέσπασε αριθμό βραβείων Αριστείας από το Πανεπιστήμιο, το Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) και την PriceWaterhouseCoopers. Είναι Fellow του Institute of Chartered Accountants in England and Whales (ICAEW) και μέλος του Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC).

 

Ο Πάρης είναι μέλος διασφάλισης του Διοικητικού Συμβουλίου της KPMG Κύπρου, με σημαντική εμπειρία στον έλεγχο και τη φορολογική συμμόρφωση οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα πρότυπα IFRS, σε ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις πολυεθνικών ομίλων και μεγάλη εμπειρία σε επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Χρηματοοικονομικού Συμβούλου (Financial Advisory Services). Η συμβουλευτική του εμπειρία κυμαίνεται από αποτιμήσεις, μελέτες βιωσιμότητας, έργα φορολογίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε σχέση με ειδικές οικονομικές εγκληματολογικές έρευνες σε δημόσια εισηγμένες εταιρείες, καθώς και μεγάλες ιδιωτικές οργανώσεις.

 

O Πάρης έχει εμπλακεί σε μια ποικιλία τοπικών και διεθνών προγραμμάτων και το χαρτοφυλάκιο των πελατών του περιλαμβάνει πελάτες στον τομέα Διαφοροποιημένων Βιομηχανιών, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, Χρηματοοικονομικών, Λιανικού Εμπορίου, Μεταφορών και Αερομεταφορών, Οικοδομών και Κατασκευών, Ταξιδιών,Τουρισμού και Αναψυχής, Διαχείρισης Επενδύσεων, Πληροφορικής, Βιομηχανίας, Ζυθοποιίας και Διαδικτύου.

Ο κ.  Νεόφυτος Καραμάνος αποφοίτησε το 1986 από το Washington University Αμερικής με πτυχία σε Computer Science και Electrical Engineering.

 

Το 2004 απέκτησε  Masters στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Henley Management College του Ηνωμένου Βασιλείου.  Επίσης κατά την περίοδο 2006 – 2007 παρακολούθησε το Executive Leadership Program του CIIM.

 

Ο κ. Καραμάνος από το 1988 εργάστηκε για 8 χρόνια στην IBM ως τεχνικός σύμβουλος πελατών και διευθυντής έργου σε διάφορα έργα με έμφαση κυρίως στον Τραπεζικό Τομέα.  Το 1996 εργοδοτήθηκε στη Λαϊκή Τράπεζα όπου εργάστηκε επίσης σε διάφορα έργα, κυρίως στην Ηλεκτρονική Τραπεζική, προτού διορισθεί το 2000 ως Διευθυντής Τεχνολογίας  και Πληροφορικής της Τράπεζας.

 

Το 2009 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας JCC Payment Systems Ltd.  Είναι μέλος του ΕΤΕΚ και της Κυπριακής Εταιρείας Πληροφορικής.

 

Ευάγγελος Κουτρουζάς

Συνιδρυτής και Εκτελεστικός Σύμβουλος

Qmmerce Limited

Μάριος Λουκαΐδης

Διευθύνων Σύμβουλος

Cyprus Trading Corporation

Ο Ευάγγελος ξεκίνησε την καριέρα του από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφορικής, συνέχισε διδάσκοντας τη διαχείριση πληροφοριών σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατέληξε στον τραπεζικό τομέα.  Εξελίχθηκε στο να διαχειρίζεται, από την θέση του Διευθυντή, τα ηλεκτρονικά κανάλια της Λαϊκής Τράπεζας.  Στη συνέχεια, προχώρησε για να υλοποιήσει το όραμά του και να  δουλέψει για τον εαυτό του και έγινε ανεξάρτητος σύμβουλος ηλεκτρονικού επιχειρείν και στη συνέχεια συνιδρυτής στην Qmmerce το 2014.

 

Τώρα βοηθά και υποστηρίζει τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα, να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της επένδυσής τους και να πετύχουν ανάπτυξη με την εφαρμογή επιτυχημένων στρατηγικών ηλεκτρονικού επιχειρείν.

 

Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων και MBA με ειδικότητα στο Management Information Systems.  Κατέχει επαγγελματικό δίπλωμα στο μάρκετινγκ (Diploma in Marketing) και είναι μέλος του Chartered Institute of Marketing και του Chartered Management Institute.  Επίσης κατέχει το επαγγελματικό προσόν Project Management Professional (PMP).

 

O Μάριος Λουκαΐδης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στον κλάδο των Φυσικομαθηματικών και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με μεταπτυχιακό στη Μαθηματική Λογική.

 

Μετά από 12 χρόνια στον τομέα της πληροφορικής, το 1994 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή της CTC-Argosy και το 2000 προήχθη στη θέση του γενικού διευθυντή της CTC. Το 2003 ανέλαβε τα καθήκοντα που κατέχει σήμερα ως διευθύνων σύμβουλος της CTC.

 

Μέσα από το ρόλο του αυτό διετέλεσε σε διάφορες θέσεις σε συμβούλια εταιρειών, που συνδέονται με τον όμιλο, όπως, πρόεδρος του ΔΣ της CTC-ARI (εμπορικά καταστήματα αεροδρομίων) και της Cyprus Airport F&B (εστιατόρια στα αεροδρόμια). Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της ΗΟΒ και Scandia. Είναι, επίσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης, πρόεδρος του Φορέα Ελέγχου Αυτορύθμισης, ταμίας του ECR Cyprus  ενώ διετέλεσε για τέσσερα χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου. Διετέλεσε για μια εικοσαετία μέλος του ομίλου Toastmasters.

 

Αχιλλέας Μαλλιώτης

Γενικός Διευθυντής

Chief Operations Officer

Eurobank EFG Cyprus Ltd

Δρ. Γιώργο Παμπορίδη

Διευθύνων Συνεταίρος

Pamporidis LLC

Είναι απόφοιτος του London School of Economics στον κλάδο Χρηματοοικονομικών (B.Sc (econ) in Accounting and Finance).  Κατά την διάρκεια των σπουδών του ήταν British Commonwealth Scholar και του απονεμήθηκε ο τίτλος του British Council Fellowship.

 

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην KMPG Λονδίνου, στο τμήμα λογιστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από όπου πήρε και τον τίτλο του Associate Chartered Accountant του Institute of Chartered Accountants in England and Wales.  Ακολούθως μετατέθηκε στο τμήμα Management Consulting της ίδιας εταιρείας,  όπου παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην διαχείριση κινδύνων και πάλι σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 

Μετά από πέντε χρόνιας εργασίας στο Λονδίνο και με τον επαναπατρισμό του στην Κύπρο το 1995, εργοδοτήθηκε στον Όμιλο Μαρφίν Λαϊκής και εργάστηκε στην Διεύθυνση Διεθνών Εργασιών. Αρχικά, τα κυρίως καθήκοντα και αρμοδιότητες του περιλάμβαναν έργα προσκείμενα στην ανάπτυξη των θυγατρικών του ομίλου στο εξωτερικό, όσο και το wholesale banking στην Κύπρο. Αργότερα δημιούργησε και διεύθυνε την Διαχείριση Κινδύνων του Ομίλου μέχρι και την εργοδότηση από την Eurobank EFG Cyprus στις αρχές του 2008 στην θέση του Γενικού Διευθυντή – Chief Operations Officer.

 

Ο Δρ. Γιώργος Π. Παμπορίδης σπούδασε νομική στην Νομική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Southampton, απ ́όπου απόκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (LL.M.) στο Ναυτικό Δίκαιο. Ακολούθως έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (M.Sc) από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του London School of Economics και στη συνέχεια Διδακτορικό (Ph.D στη νομική) στο Δημόσιο Διεθνές και Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Southampton.

 

Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “International Shipping Law” το οποίο δημοσιεύθηκε από την Kluwer Law International, του βιβλίου «Οι υδρογονάνθρακες της Κυπριακής Δημοκρατίας» που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2012, ενώ έχει δημοσιεύσει και σειρά νομικών άρθρων σε Διεθνή Νομικά Περιοδικά.

 

Ο Δρ. Παμπορίδης έγινε μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, κατέστη μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και του Law Society της Αγγλία & Ουαλίας (Solicitors). Έχει εργαστεί στον Οίκο Holman, Fenwick & Willan στο Λονδίνο και αργότερα για πέντε χρόνια διετέλεσε συνεταίρος στον Οίκο Λ. Παπαφιλίππου & Σία στην Λευκωσία. Το 2003 ίδρυσε τον Οίκο Pamboridis LLC με γραφεία στη Λευκωσία και στην Αθήνα τα οποία συνεχίζει να διευθύνει μέχρι και σήμερα. Ο Δρ. Παμπορίδης ασχολείται κυρίως με θέματα που σχετίζονται με συγχωνεύσεις και εξαγορές Εταιρειών, εμπορικό δίκαιο, διεθνή φορολογικό προγραμματισμό, αλλά και με το Δίκαιο της Ενέργειας. Παράλληλα διδάσκει Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το εκτενές υπόβαθρο που κατέχει στην ναυτιλία τον κατατάσσει ως έναν από τους κορυφαίους δικηγόρους σε θέματα Διεθνούς Ναυτιλίας.

Ολύμπιος Τουμάζου

Εκτελεστικός Πρόεδρος

RAI Consultants Ltd

Ανδρέας Χατζηιωάννου

Διευθύνων Σύμβουλος

Virtual IT

Ο Ολύμπιος Τουμάζου σπούδασε οικονομικές επιστήμες, με μεταπτυχιακές σπουδές στη λογιστική και χρηματοοικονομικά θέματα στο πανεπιστήμιο WLU στο Καναδά.

 

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τη MEΜRB International και εξειδικεύτηκε στην πραγματοποίηση μελετών αγοράς στον καταναλωτικό και βιομηχανικό τομέα. Ήταν επίσης υπεύθυνος υποστήριξης πελατών στον τομέα της παρακολούθησης λιανικών πωλήσεων (retail audits).

 

To 1988 εργοδοτήθηκε από την πολυεθνική εταιρεία Procter & Gamble όπου διετέλεσε διευθυντής μάρκετινγκ για τις χώρες του Περσικού Κόλπου και διευθυντής σειράς προϊόντων της εταιρείας αυτής (category manager) για την Αραβική χερσόνησο.

 

Το 1991 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε ως διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ στην εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων Eurocypria των Κυπριακών Αερογραμμών.

 

Είναι ιδρυτικός μέτοχος της RAI Consultants Ltd, της οποίας είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από της ίδρυσης της Εταιρείας το 1995.

 

Ο Ολύμπιος Τουμάζου είναι ενεργό μέλος του οργανισμού της ESOMAR (European Society of Opinion and Market Research) και είναι τακτικός ομιλητής σε σεμινάρια μάρκετινγκ και στρατηγικής.  Εκδίδει επίσης άρθρα κυρίως στον τομέα της συνεχόμενης έρευνας και Retail Management and Marketing. Θεωρείται  εμπειρογνώμονας στον τομέα των retail audits στις αναδυόμενες αγορές έχοντας εγκαθιδρύσει μονάδες παροχής υπηρεσιών retail audit σε περισσότερες από 16 χώρες.  Επίσης παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις κυριότερες μονάδες Λιανεμπορίου και Διανομής προϊόντων F.M.C.G.

 

Ο Ολύμπιος Τουμάζου επίσης είναι:

 

  • Καθηγητής Marketing για το MBA του Πανεπιστήμιου Νεάπολις στην Πάφο
  • Certified Trainee in Human Resource Development Authority Cyprus
  • Certified Consultant for General Management, Marketing and Human Resource Management in Cyprus Institute of Technology

O Ανδρέας Χατζηιωάννου κατέχει ΒSc σε Computer Science and Engineering και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Virtual IT, εταιρεία Πληροφορικής με γραφεία στην Κύπρο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

 Ο Ανδρέας έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία στη διαχείριση πολλαπλών και αλληλένδετων έργων Πληροφορικής, που αφορούν καινοτόμες λύσεις, αναμόχλευση επιχειρήσεων και διαδικασιών, και εφαρμογή νέων Προτύπων και Τεχνικών.

 

Η εμπειρία του περιλαμβάνει έργα στον  Κυβερνητικό και Ιδιωτικό Τομέα  σε e-Business, e-Government, ανάπτυξης συστημάτων και διαχείριση έργων, στρατηγική ηλεκτρονικού εμπορίου της Κύπρου, συστήματα διαχείρισης και συντήρησης εγκαταστάσεων και μηχανημάτων, ολοκλήρωση συστημάτων κ.α..

 

Από το 2001 εμπλέκεται σε ερευνητικά έργα ΕΕ στον τομέα του e-Business, e-Learning, e-Inclusion, Interoperability, Collaboration and Mobility και γενικά έργα για την προώθηση της καινοτομίας και ανάπτυξης στην Κύπρο μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

 

Χρίστος Χρίστου

Επικεφαλής Κέντρου Καινοτομίας

& Ανάπτυξης Ιδεών

Μάρκετινγκ

CYTA

Σήμερα είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta. Ο Χρίστος Χρίστου, είναι κάτοχος πτυχίου Μάρκετινγκ και Διεύθυνσης Προσωπικού από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κάτοχος του Chartered Institute of Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου και κάτοχος Μεταπτυχιακού στο Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 

Από το 1991 που βρίσκεται στη Cyta, έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις τον Οργανισμό, όπως: Προϊστάμενος του Εμπορικού Τμήματος της Cytanet, όταν το διαδίκτυο έκανε τα αρχικά του βήματα στην Κυπριακή αγορά, μέλος της ομάδας για την επιτυχή εισαγωγή της Cyta Ελλάδος στην Ελληνική αγορά, Προϊστάμενος της ψηφιακής τηλεοπτικής πλατφόρμας Cytavision, υπεύθυνος για όλο το φάσμα των εργασιών της. Στη συνέχεια σαν Προϊστάμενος της Προϊοντικής Επικοινωνίας της Cyta, είχε την ευθύνη για την επικοινωνιακή στρατηγική του Οργανισμού και όλες της εκστρατείες επικοινωνίας των Υπηρεσιών Cytamobile Vodafone, Cytavision, Cytanet και Σταθερής Τηλεφωνίας.

 

2016 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EMPOWERING eENTREPRENEURSHIP